2020-07-10 701 瀏覽
今日想飲茶,就去左呢間酒樓食嘢,不過其實聽佢個名就唔多似酒樓😂兩個人食左大概八樣嘢到,承惠$160。我地係食下午茶,孖寶大概$25.8。環境正常,唔會好嘈。上嘢食嘅速度就正常,前面嚟嘢食嘅速度慢啲,後面就一下嚟左幾樣嘢。講下我有食到嘅嘢啦京式小籠包:皮厚左啲,入面啲湯汁就同其他酒樓一樣,所以麻麻地養顏紅棗糕:味道淡淡,感覺係食緊少糖嘅年糕咁,我個人就覺得冇咩味,麻麻地蓮子紅豆沙:唔沙,似水,而且超級甜。連我呢啲不嬲鍾意食甜嘅人都覺得好甜,甜得滯蟲草花腐皮卷:正常,好過玉桃軒,味道冇佢咁淡得過份雪山叉燒焗餐包(3個包):原本最期待呢樣,未食過又見到佢個樣不錯,就叫左。但上到嚟嘅時候發現佢細細個,同埋唔係想像中咁熱氣騰騰(諗住有個「焗」字緊係熱辣辣),只係偏暖。味道亦冇咩特别,就同普通叉燒包一樣。低於我期望值好多,傷心😢

講下我有食到嘅嘢啦

京式小籠包

養顏紅棗糕

蓬子紅豆沙

蟲草花腐皮卷:正常,好過玉桃軒,味道冇佢咁淡得過份
蟲草花腐皮卷

雪山叉燒焗餐包