2020-10-08
九龍灣工業區夜晚9點都無乜選擇,見佢未關門就食啦。佢有生炸雞脾煎蛋飯都幾吸引,但咁夜又唔想食咁飽,都係食常餐。睇食評啲相炒蛋份量幾多就即管叫下。叫左「香煎豬扒出前一丁+炒蛋+蒜茸牛油多士+凍檸茶」。一上碟,整體賣相唔錯,但有樣唔係幾好就係塊豬扒浸係湯,最好其實放碟,話晒係「香煎」,浸湯點都有啲影響。先食多士。佢有多士或者豬仔包,但豬仔包佢唔係配奶油就揀多士。不過,都有食評話多士唔脆。可能夜晚唔太多人,有時間整,多士係脆嘅,蒜蓉夠香而牛油份量多,好味😋。炒蛋其實睇人啲相我預左係唔太好食嘅,因為佢係炒到熟晒。份量比起其他茶餐廳係多,亦都一如所料係熟晒,但佢炒得幾香,相信有調過味,可食用。但建議唔好炒到咁熟會加分好多。塊豬扒幾厚身亦煎得幾靚。肉質唔實,算叫煎得啱啱好,邊位肥膏位煎到脆口,食落口油香出晒黎,我重口味就最鐘意。麵就正常,不過不失,我鐘意少少透明嗰種程度,但佢唔係。成個餐都算好食,滿意,可以再食,下次試佢炸脾。
睇食評啲相炒蛋份量幾多就即管叫下。
叫左「香煎豬扒出前一丁+炒蛋+蒜茸牛油多士+凍檸茶」。
常餐
蒜蓉牛油多士
炒蛋
香煎豬扒
麵就正常,不過不失,我鐘意少少透明嗰種程度,但佢唔係。
成個餐都算好食,滿意,可以再食,下次試佢炸脾。