2019-07-16 143 瀏覽
本身諗住去食Toro Toro,點知同同事去到餐廳先見到原來依家係做緊內部裝修。唯有落街睇下有咩食,經過依間crepe place,同事話不如試吓,原來係嚟自加拿大嘅分店。聽講一開始開舖嘅時候都幾轟動嘅添。一入去餐廳嘅感覺就係好大浸牛油味,因為門口附近職員喺度煮緊crepes。叫咗蒜香蜆意粉,上枱係非常有心思,一隻隻蜆咁樣圍住個碟邊,食落麵質係有嚼勁, al dente咁,鹹鹹地好好味。跟餐有餐湯同埋嘢飲。餐湯據職員說係每日都不同顏色嘅湯,叫七色心靈湯,好得意。今日就係橙色嘅甘筍湯啊,都唔錯,但係份量少左少少。總括而言,質量都OK。係價錢偏貴左少少,所以都唔會成日嚟食,除非有一日附近搵唔到位都可以再嚟試吓嘅。