2025-06-22
幾個月無嚟荔枝角見到應該新開嘅,試下其實我真係好鍾意食車仔麵市面上好食嘅車仔麵愈來愈少仲愈來愈貴呢間睇落乾淨行新式路線標磅[金湯]湯式同平時感覺唔健康/深色 車仔麵湯底好唔同其實感覺[健康]嘅湯底對我來講唔算係好吸引,因為如果果日想食健康野就未必會揀車仔麵但公道講句佢個金湯係濃郁,香甜,好飲嘅,夠熱。不過搞到我唔忍心撈個麻辣落去污染佢,哈哈哈。但真心,個湯底健康,啲餸都係叫返車仔麵餸,有啲格格不入,可能係我唔慣。又或者 如果我啲餸叫菜呀 餃呀,都成件事會健康晒。叫左五餸我叫左 豬腸,韮菜餃,豬紅,魚皮餃,魚皮春卷。所有餸都合格以上嘅魚皮春卷係即炸,香口,不過無分湯,要同時間競賽。自家製韮菜餃 略嫌唔夠熱,但味道好又飽滿。豬紅入味嘅,豬腸夠淋無異味,厚薄位都有照顧到。魚皮餃正常四洲quality,純粹我自己鍾意食。今次唔餓所以無試到麵底,食左蘿蔔底,蘿白好甜似浸左糖水 不過我唔介意 無渣好食。佢仲有得揀菜底幾彈性!飲品叫左無冰凍奶菜ok好飲題外話玩新式點餐係自助用機點作為車仔麵fans都係鍾意圈紙多啲見佢周圍貼左[5秒必回挑戰]poster打佢工應該都有啲壓力😂😂但作為消費者覺得應得快
見到應該新開嘅,試下
其實我真係好鍾意食車仔麵
市面上好食嘅車仔麵愈來愈少
仲愈來愈貴
呢間睇落乾淨行新式路線
標磅[金湯]湯式
同平時感覺唔健康/深色 車仔麵湯底好唔同
又或者 如果我啲餸叫菜呀 餃呀,都成件事會健康晒。
叫左五餸
我叫左 豬腸,韮菜餃,豬紅,魚皮餃,魚皮春卷。
所有餸都合格以上嘅
不過我見佢尚算好禮貌 都無咩負面感覺
但如果可以彈性處理
或店員唔忙時可以幫手捧餐 體驗可能會更好
因為佢托盤好輕盤 麵放上需又有啲線
係有少少危機嘅 或者店家可以改善下啲硬件 轉下啲盤/碗 可能好啲
車仔麵