間唔中好想食點心🥢,又唔想幫襯酒樓大集團,非常推薦位置石門嘅「蒸廬」!主打原盅無添加燉湯、籠仔荷葉蒸飯同現場手製點心,比酒樓質素有過之而無不及😋。係我冬天最愛黃店之一,食到熱辣辣蒸飯又飲到靚湯,完全暖入心🔥,值得支持既點心小店!————————————————👅金銀蒜香海蝦飯 ($55)👍🏻蒸飯用大片荷葉墊底,每啖飯都有荷葉香味,金銀蒜即係炸蒜同生蒜混合版🧄,激發出濃濃蒜香,同新鮮海蝦非常夾,除左4隻海蝦仲有菜心粒,份量足以令一個男仔食飽~👍🏻試過另外幾款蒸飯都好味,另有全日套餐包一支玻璃樽裝汽水/加錢升級茶或燉湯👅蒸廬拼美點 ($55) 👍🏻 一籠有齊9件點心,最啱人少少又想試多啲點心,鹹點有皮薄餡靚嘅蝦餃🦐、燒賣、鮮蝦菜苗餃同粉果,又有鬆軟馬拉糕、紅棗糕、蔗糖馬蹄糕做甜品,點心幾高質,完全唔比酒樓輸蝕————————————————🚩總結: 可一可再嘅黃店點心蒸飯!———————————————— 🌟注意:不收加一服務費,午市堂食太遲嚟到要等位㗎————————————————
————————————————
👅金銀蒜香海蝦飯 ($55)

👅蒸廬拼美點 ($55)

————————————————
🚩總結: 可一可再嘅黃店點心蒸飯!
————————————————
🌟注意:不收加一服務費,午市堂食太遲嚟到要等位㗎