2020-05-31
我朋友想食呢間日本嘢,今次係第二次去呢間<鮨千壽>食嘢,由於第一次係新開張及比較忙嘅時間去食,服務質素差我可以體諒。但今次已經過咗lunch最繁忙嘅時段,已經有好多吉枱啦!仲要一入去就即刻同你講用餐時間得60分鐘,感覺已經唔舒服!又唔係有特別優惠定食,更唔係任食,點解仲要係60分鐘呢?坐低無耐就叫咗豪華三色飯(魚生飯)同壽司配天婦羅加蕎麥麵。首先嚟咗個蕎麥麵,以為個麵好熱,因為有煙飄出嚟,點知食落暖嘅?!麵係爽滑,可惜個湯唔夠熱。之後嚟咗個壽司🍣味道不過不失啦!接住嚟咗個豪華三色飯(魚生飯)。咦!發覺個飯錯咗,就叫人跟進啦!店員二話不說就話俾個餐牌俾我哋睇兼收走埋,奇奇怪怪!最後無拎個餐牌嚟,又唔交代。原來碗飯係隔離枱,唉!最少交代聲,等咗五分鐘左右,終於嚟咗我哋個豪華三色飯,海膽新鮮,但唔夠甜!整體個飯都不過不失啦!天婦羅終於嚟到啦!原本係一個餐,點解又分開三次上呢🤔正宗日本餐廳係唔容許分咁多次!天婦羅尚脆,又係唔夠熱。我總係好似有啲嘢未食,所以叫人遞本餐牌俾我睇睇,咦!係有沙律喎!我既刻問係咪有沙律,店員話係,即刻入廚房攞沙律同甜品!綜合以上情況,我對自己講,漏咗嘢
坐低無耐就叫咗豪華三色飯(魚生飯)同壽司配天婦羅加蕎麥麵。
蕎麥麵
壽司🍣
之後嚟咗個壽司🍣味道不過不失啦!
豪華三色飯
天婦羅
前菜
甜品
綜合以上情況,我對自己講,漏咗嘢食,又俾錯嘢食、定食又分幾次上、又無服務、又貴又普普通通嘅食材,真係可一不可再呀🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️