2022-06-26
🥲是日小妹同朋友打算吃燒肉放題,就去T.O.P揀下。睇到間八木橋,即刻上openrice search下食評,好評超過400好似好掂甘啵,所以就決定光顧。價錢由見到價錢由200up 至1100,真係豐儉由人。我地最後揀咗「霞」套餐,因為有m5和牛西冷同羊架任食。但食左第一輪肉就覺得,性!價!比!非!常!低!頭盤肉上場,有鮑魚,比目魚,雞泡魚,一堆豬肉,m5西冷同一串韓式牛肋肉。 首先讚下個比目魚真心好滑好食…..但係其他就….超!級!普!通!首先講下和牛,有牛味但無論燒幾成熟都係好靭,揀「霞」就係為左塊牛,但甘難咬真係唔想再叫,虎出嚟。然後到個韓式牛肋肉,同樣有牛味但咬唔開咬唔入,以為軟淋淋其實咬到牙齦痛。第二輪肉上場,點左啲醬燒肉,牛舌,一口牛,羊架,睇落都幾惹味,但虎!個韓風醬牛肉勁咸🥲 ,個芥末醬牛舌勁怪,真係喊出嚟。羊架係羊骨扒,一口牛,同樣又係咬唔入。😂好搞笑既係,呢間唔係日式燒肉?點解啲醬係韓式,😂啲基本日式醬呢?沾醬有燒肉汁有醋有辣椒粉,um隻辣椒粉味道令我唸返起係東門食燒肉串既味道。但個醋唔錯既,幾解膩。然後再叫左堆廣島蠔同埋虎蝦,蠔就不過不失但隻虎蝦應該未大就比人捉左
頭盤肉
然後再叫左堆廣島蠔同埋虎蝦,蠔就不過不失但隻虎蝦應該未大就比人捉左上岸,細細隻。以為海鮮會表現好啲,唉我真係太天真,隻蝦霉既….
食肉食得唔高興,叫個烏冬頂頂肚。我頂啊!都一烏冬嚟既!好心,我將近$500食一個套餐,比碗讚岐烏冬都唔過份啦,你比都一烏冬有冇良心?
唉冇啖好食,咪食炸物小食,炸物啲款少到10隻手指最得哂,日式餐廳最常見既炸物芝麻雞翼都冇,失望值又+1。好彩啲炸物都放得入口,🤣但叫貨野都唔會太難食既…
最後想落套餐包左每人限一杯既哈根大師雪糕,但原來過左落單時間,我地去問個職員可唔可以口頭落單,職員話做唔到,一定要由個apps出單先拎到杯雪糕比你地🫠,火都嚟,咩公司嚟哈根大師一杯都count數?最後個經理行埋嚟好似施捨比我地甘款話開過個落單system比你地。🤷🏻♀️mini size 咋原來,味又冇得揀喎,唔講仲以為家庭裝。唉,真係由頭到尾冇野特別出色,$500食個吉。
整體嚟講性價比非常低,低到我獻出第一次食評。