2022-07-31
雖然froyo個base望落都係白雪雪稠撻撻嘅yogurt,但其實唔同店家出品個base係可以非常唔一樣。今日介紹嘅店家出品係我個人大愛嘅口感同味道!去西貢玩完水食翻杯,爽~(^ν^)❝希臘乳酪雪糕❞ ($58/三款配料+一款醬汁)入口第一啖要避開任何配料!咁先試得出yogurt本來味道。店家採用greek yogurt令出品質地濃稠,口感滑溜溜而且味道上唔會過甜,乳酪嘅清香味道突出。個人覺得比其他店家優勝、亦是特別之處。配料方面選擇頗多,而且絕對唔係周街都見到嘅「行貨」。芒果肉鮮甜多汁,而且店家貼心地將配料分層擺放,對於一杯份量有翻咁上下嘅froyo黎講,咁就唔使食到最尾得翻無哂配料餸嘞~可惜極高人氣嘅海鹽焦糖脆脆對我黎講實在甜到澀,係令人即時糖尿個種,否則佢會係一杯完美嘅甜品呢。不過overall都依然推介大家一試!只係食開少甜嘅可能要避開焦糖脆脆HAHA𓂃𓈒 𓂂𓏸 小滿定律 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @lawofyogurt 西貢福民路58號高富樓地下3號舖西貢綠van總站步行約3分鐘抵達每日13:00 - 20:00營業𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃店鋪以白色為基調顏色,唔知係咪配合翻fr
❝希臘乳酪雪糕❞ ($58/三款配料+一款醬汁)
𓂃𓈒 𓂂𓏸 小滿定律 𓏸𓂂 𓈒𓂃 @lawofyogurt
西貢福民路58號高富樓地下3號舖
西貢綠van總站步行約3分鐘抵達
每日13:00 - 20:00營業
𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
店鋪以白色為基調顏色,唔知係咪配合翻froyo嘅顏色呢HAHA,配合一個大圓窗非常奪目,亦係唔錯嘅打卡位~店鋪外亦有兩個位置供食客坐低享用(見尾圖)。
❋ 店家只收現金
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 休閒用餐﹑飯後甜品
更多同區美食 ☞ #17西貢
更多同類美食 ☞ #17甜品
♥️ 追 蹤 @17feelgood 發 掘 更 多 高 質 感 食 事 / 日 常 / 旅 遊 提 案 ♥️