黎過幾次叫到會,上星期黎落order,服務員問要唔要係度食埋晚餐,不過果晚無。但我同老公講今個星期一定要黎試下,因為之前聽同事講d野都唔差。今晚黎到差不多9點,唔使等位,但得返餐廳外的位置坐,即係係商場d人行過會見到你食野,雖然我prefer坐入面,但冇得揀,坐出面都可以接受。因為佢地出面既枱櫈比較高,所以比人見到你食野時,感覺唔會太差😆我同老公一黎到已經想食香腸拼盤,之後再點了個小食拼盤和一杯德國黑生啤。黑生啤很快就可以上枱,味道不錯,而且餐廳供應的啤酒一般比自己買返家的好飲,因為氣泡狀態和盛載的器皿產生的味道也不同。之後上的是小食拼盤,當中包括薯條,雞翼,炸魷魚圈和炸蝦。薯條一向是我的至愛,而且你會見到佢地既薯條係由薯仔切條而成, 調味適中,唔使加茄汁都可以。之後再試炸蝦,蝦肉還有一點點彈牙的質感,當中混了其他林林地的,估計是魚肉,很有心機,另外炸魷魚圈也很好食,不過我一向對炸粉麻麻地,如果炸漿可以再薄d, 會更加好。雞翼也調的很入味,不個我怕生豆豆,對於依個小食拼盤唔敢食太多。最後上的是香腸拼盤,我第一樣食既係佢既酸菜,由於岩岩上枱,d酸菜熱辣辣,感覺有少許怪,因為之前食時係室溫

最後上的是香腸拼盤,我第一樣食既係佢既酸菜,由於岩岩上枱,d酸菜熱辣辣,感覺有少許怪,因為之前食時係室溫既😝
再黎試佢不同款式既腸,雖然唔知邊樣打邊樣,但就食得出每款腸的味道也不同,GOOD👍🏻
最後食佢個薯餅,超鐘意,一黎我係薯仔愛好者,二黎佢個薯餅係將薯仔刨條再煎,好有我細個媽咪做既薯仔餅風味😋
所以這次第一次堂食經驗不差呢~
2016-07-12