約左美國番黎放暑假既同學係旺角食TEA, 見到有新商場去搵下有咩地方可以坐低,  見到有間店有monchichi公仔就比佢吸引左, 其實係我阿媽好鐘意, 但就係甘好後悔,坐低左店員先同你講每人最低消費要$180, 既然坐左就唔好意思走, 睇完餐牌, 發覺$180一位都唔難, 一杯芭菲都要$99, 一份窩夫都要過百, 結果揀左平少少既疏孚里pancake 2份,  要1杯巴菲, 1杯水果茶, 我地已好清楚講左係要凍既水果茶, 果位店員好似錄音機咁loop, 野飲要凍定熱, 我地又再講, 跟住到重複order時再問水果茶要凍定熱, 是工作太忙太攰, 定無心工作呢??? 那位店員已經搵張紙仔寫, 真係唔明點解?! 餐廳是否有落單標準, 好球其寫係紙仔, 等左好耐, 起碼超過半個鐘, 疏乎里終於到, 一切開好似一pat溶左既蛋醬, 完全唔係平時食開既疏孚里pancake, 真係以為食緊雞蛋仔d蛋醬, 超級甜, 食左一半已唔想再食. 好可惜果日手機無電影唔到相, 為求搵錢, 放棄了最重要的食物質素
2018-08-01