2017-01-16 2476 瀏覽
15/1 同屋企人黎食,呢次經歷真係畢生難忘,先講佐服務質素先,小弟從未試過係旺角尖咀區食過一間食肆嘅態度可以如此地差,可能小弟見識淺薄。落單,啲啊姐個個無動於衷,叫多幾次,黑X曬面,我明白,通常餐飲業嘅員工多數都會扮睇唔到,我亦明白呢一行嘅苦況,但都唔使黑我面,我已經好聲好氣,家下我黎食嘢,唔係俾錢買難受。跟住我去裝嘢飲,左右手用杯裝住D涼茶,慢慢咁行返去自己嘅位,咁啱同個職員行到較為窄嘅位置,你眼望我眼咁對視佐1、2秒,完全冇考慮到我手上拎住2杯嘢,而距當時手上只係拎住隔離檯嘅order紙,ok fine. 我讓路俾你,啲職員果然係霸氣十足。雖然我知道顧客唔係大曬,咁嘅服務態度會唔會離譜佐D啊~ 其實我想講句,做得咁撈氣做黎做咩啊。到食物質素,只可以講一分價錢一分貨,各位諗住上OpenRice search 雞煲邊一間好食的話,而你亦諗住選擇哩一間,我建議各位請三思。

2017-01-15