為左要就Mary 姐,所以嚟到港島區食嘢。😎來香港島食好嘢一定要去銅鑼灣!由於近排🌶麻辣癮起,所以就搵左呢一間食川菜火鍋!🥰一嚟到覺得個格局好暗,👍🏼但係入到去個人空間感幾好,我book咗兩個人,👭🏻佢都安排咗好似有一間房仔嘅卡位,感覺就好似有返啲私人空間,同隔離枱個距離多左!當然佢嘅裝修都非常精緻!❤️🌟食火鍋第一步要揀湯底!😍打開個餐牌每一款湯底都好想食,所以就叫咗個😈鴛鴦鍋,佢都係計最貴嗰個湯底嘅價錢☺️。⭐️紅堂和牛牛油🌶麻辣鍋⭐️紅堂牛油麻辣麻甩沙嗲鍋原諒我咁重口味,但係呢兩個湯底都超正!🥰⭐️美國特選雪花牛🥩呢個雪花牛一睇就知道高質,佢比我想像中份量多,每一個卷其實有兩片!放落去沙嗲鍋嗰度非常夾!⭐️鮮蝦雲吞足料鮮蝦雲吞!⭐️芝士牛肉棋子🧀一嚟到冒煙勁靚!又係好大份!一粒棋就好似一大粒牛丸咁,中間有流心芝士!⭐️新鮮蔬菜拼盤🥗又有菇又有菜,新鮮👍🏼⭐️墨魚松露丸呢個好味😋勁彈牙⭐️酸梅湯食啲咁熱氣嘅嘢,要飲返杯酸梅湯balance 下🤣

⭐️紅堂和牛牛油🌶麻辣鍋

⭐️紅堂牛油麻辣麻甩沙嗲鍋
原諒我咁重口味,但係呢兩個湯底都超正!🥰

⭐️美國特選雪花牛🥩

⭐️鮮蝦雲吞
足料鮮蝦雲吞!

⭐️芝士牛肉棋子🧀
一嚟到冒煙勁靚!又係好大份!一粒棋就好似
一大粒牛丸咁,中間有流心芝士!

⭐️新鮮蔬菜拼盤🥗
又有菇又有菜,新鮮👍🏼

⭐️墨魚松露丸
呢個好味😋勁彈牙

⭐️酸梅湯
食啲咁熱氣嘅嘢,要飲返杯酸梅湯balance 下🤣