2017-04-24 4107 瀏覽
冇食日本放題已經有一段時間,今日來到銅鑼灣黃金廣場食大喜屋,我地8:40來到,但條隊排到轉彎角位,好在我地提早預約😃,未食已經感受到佢魅力😄,可能因為4日公眾假期關係,所以就算食夜左都唔怕排左5分鐘左右搭lift上去就有得食,效率都算快😌,一入到去坐低就急不及待開始點餐,款式多到呢😄😋,足以另人花多眼亂😆,我地決定第一輪點左刺身先😁係度等緊野食既時候,發覺餐廳環境真係好有懷舊,帶有古色古香既中國風味,燈光柔和設計,令人犹如置身在家,感覺好温馨,舒服😌火炙壽司,款款都令人想食,當然有至愛既三文魚腩,好厚肉,清楚見到三文魚既紋路,如果唔落醬油,芥茉,係食到有三文魚既甜味鰻魚,配上甜醬真係一流,仲有扇貝等,真係流晒口水😋,名幅其實的好好吃😀👍刺身,一定係首選😚,點食都唔厭,有我中意既希靈魚,吞拿魚腩⋯⋯實在太滋味了😆👍創作壽司,有太子三文魚沙律,另外都想試下生牛肉,點知好食到不得了😄,牛肉好新鮮之餘,仲要係入口即溶😃海膽拖羅伴帶子,京都魚生塔,不論賣相,味道更加可口😆燒羊架,竟然出乎意料地好好吃丫😀,啖啖肉好滋味,值得推薦👍,呢個唔encore都對唔住自己😄仲有牛舌串,呢兩味真係冇得頂😂,同

燒羊架,竟然出乎意料地好好吃丫😀,啖啖肉好滋味,值得推薦👍,呢個唔encore都對唔住自己😄仲有牛舌串,呢兩味真係冇得頂😂,同樣燒得超級入味兼好食,完全冇腥味
芝麻雞翼,燒雞翼,真係各有特色,芝麻雞翼食落脆皮,帶有芝麻香,口感十分豐富😋
是日甜品,燕窩3.6牛乳布甸,聞落有好重既牛奶,食落會有點燕窩成分,好綿滑
另外,食多杯季節櫻花味既Haagen-Dazs,今餐就真係大滿足😄🖖🏻