餐廳: 八月花 (朗豪坊)
資訊:

2017-06-18 7550 瀏覽
今日又到聚會時間,因為有小朋友嘅關係,想坐嘅地方舒服啲,所以就揀咗朗豪坊的八月軒。 但係唔知係咪因為父親節嘅關係,所以要有訂金,今次專登早咗過去朗豪坊俾咗500蚊訂金,然後之後再定星期六夜晚六點鐘食飯。我哋六點鐘準時去到,就叫咗一個六人餐再加一個飯,共二千四蚊 ,每人約$340,個餐有一個花膠翅食落去花膠味都好重,同埋份量都好多,反而就覺得如果冇咁杰身會好啲。我哋半席就所以有一條魚,魚肉都ok唔錯,但係唔夠熱,可能因為父親節嘅關係,好多嘢都已經整好曬 。炸子雞,雞比較鹹蛋味道唔錯醬汁冇味只屬一般。乳豬仔係成圍枱最好味嘅一樣嘢,因為我哋等朋友關係所以遲咗20分鐘食,但係乳豬都十分脆口,而且啲肉都好入味。西蘭花海鮮,冇乜味海鮮,有兩款海鮮但係都係味道偏,淡黑松露係冇嘅。之後仲有一個甜品係芝麻湯丸同埋壽包 壽 包好多朋友都覺得好好味,好香然唔太甜,仲有蛋黃。湯丸係吾夠熱,湯圓好彩都好軟熟,而且芝麻都好香。之後我哋最後另外嗌咗一個海鮮炒飯,海鮮比較少,炒飯比較濕,但分量都唔錯。因為我哋七個人,每人一碗。整體可能因為父親節關係所以嘢食我反而覺得有點兒失望,希望下次會再嚟會好食啲嘅嘢。同埋侍應真係

之後我哋最後另外嗌咗一個海鮮炒飯,海鮮比較少,炒飯比較濕,但分量都唔錯。因為我哋七個人,每人一碗。整體可能因為父親節關係所以嘢食我反而覺得有點兒失望,希望下次會再嚟會好食啲嘅嘢。同埋侍應真係一到八點鐘就即刻叫我哋走,但係佢都冇睇到嗰個收銀其實都未畀返張卡我,所以我覺得服務態度就一般,但係 服務我哋張枱嘅姐姐就好好,長期性都會過嚟幫我哋執枱同埋到水。
2017-06-17