2018-01-31 266 瀏覽
呢幾日天氣凍到人都癲,覺得人體需要靠進食大量食物而補充熱量,於是收左工果斷約同事一齊食放題!有同事食過呢間樂天大喜屋,評價都唔錯,於是我地就二話不說決定去呢間!原本去到創興,樓下唔知發生咩事條人龍長到霸左半條行人路,我原本仲驚緊自己係咪都要排埋一份,但望一望地址,好彩今次間放題係二樓!完全唔洗理條人龍,直接係扶手電梯上!因為天氣凍,所以我地對魚生都無乜熱情,反而對佢其他既嘢食仲感興趣!首先我個人十分推薦呢個沙嗲雞串,不嬲食雞串都係好細件,但呢到既雞串勁大舊,我第一下見到都唔發現佢係雞串!呢個雞串仲有醬一齊上,個配搭好特別,我同班同事都幾中意,每人食多左一串(一串已經好多!)另外佢啲熱食都好吸引,我地叫左兜花甲,佢個汁好香,好有豆豉味,而且上個陣真係熱辣辣,我地食完肉再吮埋殻啲汁,真係幾滋味,而且又唔亞個胃,都幾值得一試!佢都烤菠蘿都好值得一讚,我食過其他放題既烤菠蘿都會有個皮,但呢到啲烤菠蘿係無皮架!!可以一啖放曬入去!!燒得恰當好處,而且唔會酸,我自己都啪左三件。最後佢啲壽司係最值得試,雖然可能有人覺得食放題食壽司好傻,但我覺得呢到真係要試,第一佢飯既比例好適中,唔會多。第二佢啲配搭

最後佢啲壽司係最值得試,雖然可能有人覺得食放題壽司好傻,但我覺得呢到真係要試,第一佢飯既比例好適中,唔會多。第二佢啲配搭真係幾得意,有粟米脆片配軟殻蟹,有芒果配三文魚,有炸蒜配帆立貝,炸蒜配帆立貝呢個真係我既最愛,佢個texture 好分明,而且牛油味好香,但感覺唔會油,我超級中意!

總整而言,佢仲有其他嘢食都好值得試,不過以上係我既推薦,間店好寬敞,唔洗同人逼,而且格局都好直接分明,如果食厭一般放題,可以黎試下呢間!