2021-01-20
成日係街到見到啲古早味蛋糕,好似好正咁,今日放學經過 @alisanbakery ,一於去試下😆 呢度嘅口味選擇非常多,有成15款,餐牌會寫明邊啲係新鮮出爐嘅,變相都幫左我地呢啲有選擇困難嘅人😂 蛋糕可以半份半份咁樣叫,咁就可以試多啲唔同嘅口味👍🏻 蛋糕拎上手都有啲份量,而且隔住個袋都聞到香味🤤整體黎講蛋糕嘅口感厚實濕潤,睇到同食得出係真材實料,唔係食空氣,同埋唔乾身💯🧀🥩 芝士肉鬆 $95有巴馬臣芝士、車打芝士、芝士粉、莫薩里拉芝士同埋台灣肉鬆,一次過可以試到咁多配料,感覺好抵🤩 食落鹹香味好正,芝士做到流心效果之餘又唔會太稀,肉鬆都唔係普通係街買嘅貨色,估唔到兩樣嘢加埋咁好食😋🍠 椰香紫薯 $95我好鍾意食紫薯,所以諗都唔使諗,就揀咗呢款,而且仲係新推出嘅口味添!呢款唔會太甜,無罪惡感,係健康之選!面頭鋪滿椰絲,食落仲有紫薯塊,唔欺場👍🏻等候期間可以喺櫥窗睇住老闆好認真咁切蛋糕,係視覺上嘅享受~ 蛋糕好味之餘,待客之道亦令人難忘。老闆好有禮貌,令我諗起去台灣嘅時候嗰種人情味☺️ 買完之後甚至好似日本人咁鞠躬,今時今日係香港真係好難搵到咁好嘅服務態度👍🏻👍🏻 佢哋之前係中秋節免費送蛋糕
🧀🥩 芝士肉鬆 $95
🍠 椰香紫薯 $95
等候期間可以喺櫥窗睇住老闆好認真咁切蛋糕,係視覺上嘅享受~ 蛋糕好味之餘,待客之道亦令人難忘。老闆好有禮貌,令我諗起去台灣嘅時候嗰種人情味☺️ 買完之後甚至好似日本人咁鞠躬,今時今日係香港真係好難搵到咁好嘅服務態度👍🏻👍🏻 佢哋之前係中秋節免費送蛋糕俾弱勢社群,另外六點之後仲有街坊優惠價,佛心❤️ 推薦!
芝士肉鬆
椰香紫薯