2019-04-18 79 瀏覽
見大本瀛成日滿座,所以我就早幾日打電話去問位,到時等好耐先有位。一去到門口就見到好多人,前台的服務員好有禮貌咁帶我地入座。一入去就覺得環境好光,唔會好銀。我哋坐嘅係卡位,幾個人楚落都仲有好多空位,位置好寛敞,坐得好舒服。話明食日式放題,最重要嘅當然係刺身。我哋就叫咗三文魚、甜蝦同八爪魚等等,刺身啲肉好厚,食落去好冷鮮冇雪藏味而且唔會腥。因為本人好鍾意食菠蘿,所以有機燒菠蘿係我必叫既。燒菠蘿嘅火候控制得好好,識落唔會好多,有落去啲汁出晒嚟,好juicy,甚至有啲焦香。食日式放題少不了天婦羅。所以就叫咗蟹棒同多春魚,但係唔會好口粉,甩皮鬆脆,而且啲蝦肉好爽。最後推薦嘅係多春魚,條魚好食食落去好爽。另外,我哋仲叫咗唔少壽司同手卷食,壽司好多款俾你揀,每一份嘅壽司食落都好多料,尤其係手卷,食到差唔多到肺都仲有料,對於鐘意食手卷既人嚟講係一個福音。最令我一試難忘嘅係日式花蟹粥,食落夠清甜,而且啲蟹肉多夠足料,蟹肉好鮮甜,食完唔夠再叫多左一碗。而令我最驚喜嘅係日本吉列蠔同留心芝士年糕。嘢食送到上枱仲係熱嘅,識落完全唔會油仲好脆口。啲蠔唔會好腥仲好多肉,完全唔會乾身。仲有芝士年糕,因為送到黎仲係好熱

而令我最驚喜嘅係日本吉列蠔同留心芝士年糕。嘢食送到上枱仲係熱嘅,識落完全唔會油仲好脆口。啲蠔唔會好腥仲好多肉,完全唔會乾身。仲有芝士年糕,因為送到黎仲係好熱,所以咬咗一啖啲芝士會流出嚟,食完呢個真係會叫多幾個食!