🎂🍰又鬆軟又濕潤又清新戚風蛋糕 💓———————————成日行過見到佢啲蛋糕用玻璃蓋裝住 好似保鮮花咁好靚🌹今次就買左佢翻屋企 留在家中抗疫時食下甜品開心下😚.英國伯爵戚風蛋糕($54)蛋糕係鬆軟同濕潤嘅💕而上面嘅cream有特登襯過顏色 間住咁唧不過就因為咁就令伯爵味無咁濃啦🤣如果中間都係用埋伯爵茶cream就更好啦🤤.意式香草奶涷戚風蛋糕($54)重口味嘅我竟然買左呢隻味黎試下🤣食落係清淡嘅 但正正因為咁 所以食得岀好香牛奶同雲呢拿味🥰最欣賞嘅係嘅蛋糕都唔會過甜 食完都唔會好大罪惡感😈.日本白桃戚風蛋糕 ($60)黎個蛋糕依然好濕潤入面嘅cream都有淡淡清新嘅白桃味 Cream同蛋糕嘅比例控制得岩岩好D cream 仲輕型同smooth添~上面嘅白桃都好鮮甜 啖啖白桃肉食到好幸福.日本柚子戚風蛋糕 ($54)因為我好鍾意柚子嘅關係黎個簡直係我最愛 佢係連個蛋糕裡面都有一絲絲柚子皮好香 然後柚子cream都超級清新 再加埋新鮮嘅生果食完想再食呀💛😭🥰.總括嚟講佢地嘅蛋糕都唔錯 我仲見到佢個雙重朱古力大蛋糕好吸引🤤🤤下次要買黎試下💁🏻‍♀️———————————La Famille中環
🎂🍰又鬆軟又濕潤又清新戚風蛋糕 💓
———————————
成日行過見到佢啲蛋糕用玻璃蓋裝住
英國伯爵戚風蛋糕($54)
蛋糕係鬆軟同濕潤嘅💕
而上面嘅cream有特登襯過顏色 間住咁唧
意式香草奶涷戚風蛋糕($54)
重口味嘅我竟然買左呢隻味黎試下🤣
食落係清淡嘅 但正正因為咁 所以食得岀好香牛奶同雲呢拿味🥰
最欣賞嘅係嘅蛋糕都唔會過甜 食完都唔會好大罪惡感😈
日本白桃戚風蛋糕 ($60)
D cream 仲輕型同smooth添~
上面嘅白桃都好鮮甜 啖啖白桃肉
食到好幸福
日本柚子戚風蛋糕 ($54)
因為我好鍾意柚子嘅關係
黎個簡直係我最愛