2009-05-07
紅螞蟻食過好幾次都不錯, 有見 [ 一品螞蟻 ] 是紅螞蟻集團的另一創新自家品牌, 便和朋友去試一試, 點知實在令人非常之失望, 叫了三樣嘢食通通都好難食 (1) 香煎法國鵝肝伴米蘭燒雜菜扁意大利麵 真係唔知點去形容成個感覺,,總之就好乾身和油膩嗰隻, 只有少許蕃茄醬汁伴配料, 真係好一般的扁意大利麵, 件鵝肝都算大件同厚身, 但食落一啲都唔香口之餘, 貨式質素都唔知它是法國邊種了...(2) 原隻美國薯仔焗田螺肉 這個滿以為不俗, 我們滿心歡喜地還叫了兩個,,點知都係差到極, 最差就係覺得這應該不是用美國薯仔, 毫無薯仔味可言 ; 焗到個薯仔好乾身, 食落係生水爽口嗰隻, 一啲都唔粉淋., 中央夾住的田螺肉就還可以接受起碼都算大粒, 肉質OK 算新鮮 ; 之不過都係於事無補因成個東西是全無配汁的, 食落乾真真淡戊戊, 食之無味..........令人反胃 (3) 冧酒提子杏仁脆糖芭菲 見到個實物已發覺明顯貨不對辦, 跟 menu 上的圖片強差人意, 到食後更加不用多說,, 同樣普通~~~個脆糖芭菲口感麻麻, 又一失望到決定不會再來了......P.S.: 他們的菜式名係相
淡戊戊, 食之無味..........令人反胃
又一失望到決定不會再來了......
P.S.: 他們的菜式名係相當吸引, 之可惜食品上無論賣相 / 用料 / 味道都很差, 價錢又唔平,
如降低了價錢相反可能接受到目前做出的貨式吧!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!