2009-11-30
早前去過銀杏館同女友慶祝生日, 食過六百蚊有兩張coupon回贈, 可以享用一頓免費午餐~心諗香港地冇咁著數o既事情發生, coupon放埋咗一邊冇理到, 直至差唔多過期, 女朋友終於都係打咗去book枱.星期日下午兩點鐘, 依然有唔少客人, 不過我地留咗位, 即刻可以坐低. 睇完餐牌, 問吓侍應, 佢話A-H餐都揀得, 食完真係唔洗錢可以走得, 其實聽完都有啲半信半疑......既然係咁, 我地都唔客氣啦, 女朋友叫咗個大蝦天使面套餐, 而我就哎咗個什扒餐~我個餐配青豆湯, 好creamy, o答落好有青豆味, 青頭湯用碟上, 感覺都幾特別~ share咗啲俾女朋友飲, 大家都讚好~女友跟餐o既沙律都好新鮮, 保持一貫o既水準!天使面o既白汁好香蒜蓉味, 面質彈牙爽口, 大蝦開邊上, 加上少許辣椒粉釣味, 醒胃. 伴菜o既細蝦, 野菌, 露荀, 都令面o既賣相更吸引, 味道更豐富~等咗一段時間, 雜扒餐仲未黎, 叫咗侍應幫我跟跟, 好快一碟非常有份量o既雜扒餐終於黎到! 嘩, 有德國腸, 雞扒, 羊架同薯角, 全部嘢都好熱辣, 我諗要花好多時間去預備, 其實再等多陣都係值得!碟上每一
女友跟餐o既沙律都好新鮮, 保持一貫o既水準!
碟上每一款扒都咁好食, 女朋友鐘意雞扒同個汁, 我就覺得羊架肉嫩多汁~ 薯角香脆, 驚熱氣又引唔住要食多幾舊~
享用完豐富o既食物, 再嘆埋杯咖啡, 呢個什餐真係好享受~
我地臨走前再去櫃台問洗唔洗俾加一, 佢地都係話唔需要~ 不過禮貌上或者我地都好樂意咁留低咗啲小費, 先至離開~
銀杏館, 真係又要讚多你一次, 有機會一定再嚟幫襯~~