2007-09-27
早一排明明寫左呢個食評, 但唔知點解遲遲都未出呢? 唔緊要啦, 師傅我再寫多次啦!話說師傅我都好耐冇黎呢間食店度食野, 早一排忽然心癮起加上有少少肚餓, 於是乎決定黎呢度再試一次! 入到去二話不說就叫左碗雲吞麵, 再睇一睇餐牌發覺又加左價, 不過唔緊要啦, 最緊要係d野好味!雲吞麵好細碗, 一碗得四粒雲吞, 雲吞都算皮薄, 而個餡係全鮮蝦, 係好爽口, 但係係爽口得濟, 爽到有d硬咁, 口感唔好; 麵係全蛋麵, 都係好爽口, 又係爽過頭, 有種好難消化同埋好易胃痛感覺, 一般啦; 湯底都算清不過鹼水都唔少, 都係一般!總括黎講, 呢度d食物質素又退步左, 係一次比一次差, 但價錢就一次比一次貴, 加上食物太細, 又細又貴仲要唔飽, 完全唔化算; 如果你淨係想過下口癮的話, 都可以試下, 可則師傅忠告一句都係少去為妙; 相信短期內師傅一定唔會再去, 作為老字號, 佢都算差得緊要喇, 唔比喊面真係比晒面啦!