2018-01-05
自從暑假去過一次Crazy Car Cafe後,小朋友就一直念念不忘,係咁扭叫我帶佢再去玩過!今日見都得閒,咁就破例喺平日帶佢出去玩一次喇!Crazy Car Cafe分左三個時段,每個時段入場要收場費,大人,小童,兒童各不同,再加每人都有最低消費,而且要每人點餐一份。不過入場後,你就有2.5小時可以任玩賽車!真係興奮到不得了,一入去就衝左去排隊玩賽車。只要你玩完一場,就可以再排隊玩下一場,每次只可以登記一場!而最令我驚喜嘅係有大車呀!暑假黎玩時只有細車同類似BB玩嘅電動車,今次竟然有大架啲嘅車,好適合大人玩呀!我同朋友都即刻排隊玩大車!刺激過細車好多,而且個位又大啲,坐都坐得舒服好多!另外,玩之前小朋友一定要著好成套保護裝,有頭盔,手腳護膝,非常安全!再配合埋職員喺玩之前嘅詳細講解後就可以開車玩!啲小朋友好開心咁衝左出去喇!有幾次揸得太快,撞到側邊啲呔,職員都非常細心,即刻揸架車過去幫佢!甚至有一次原來阿仔架車壞左,停左喺賽道,職員都即刻過去拖走佢同架車,另外再安排一架俾佢玩!真係要讚下佢地嘅細心之處!講到食物方面,我一早叫定野食等玩完可以即刻食!瘋狂炸雞翼好香好脆,不過略嫌炸漿太厚
講到食物方面,我一早叫定野食等玩完可以即刻食!瘋狂炸雞翼好香好脆,不過略嫌炸漿太厚喇!西班牙磨菇汁雞扒飯件雞扒好大,炸到外脆內軟,啲雞肉仲好嫩,配合個磨菇汁好香好夾!
結果一路玩一路食,小朋友起碼玩左五次以上嘅賽車,真係樂而忘返!我諗佢好快又會叫我再帶佢去玩架喇!