2016-01-14 887 瀏覽
係尖沙咀做完野, 食飯時間得自己一個又唔太想坐低食同人逼, 唔經唔覺行到去厚福街既街頭, 見到有間掛滿芒果仔既舖頭, 就行近睇下乜東東黎~~落order個位放左一杯招牌特飲係度, 原先我以為係假既, 原來係真既, 係每日開舖時做的sample, 經靚仔介紹下, 我點左趣醬雜錦炸物梳打特飲~~呢度雖然舖仔細細, 但都幾多選擇下, 好多都好想試呀, 可惜眼濶肚窄, 唯有下次再試下其他~~呢隻甘可愛既就係佢地既生招牌芒果仔啦~~主角終於出場啦~~ 第一眼就已經被呢粒一閃一閃既冰吸引住, 而梳打特飲藍色是藍柑桔, 紅色是士多啤梨, 黃色就是芒果啦, 飲落的確涼透心, 冬天飲爽呀!! 哈哈~~趣醬雜錦炸物其實係由花枝丸, 炸雞同不能說的炸飲配秘製既蛋黃醬配搭出來的~~花枝丸 - 彈牙炸雞 - 肉嫩不能說的炸飲 - 其實係由芝士, 香菇同飯炸出來的, 煙煙靱靭ga~每粒都皮脆不油膩, 一口一粒, 正~~ 用一隻手攞住已經ok, 又有得食又有得飲, 一路行一路食都唔論盡, 粒冰係甘閃, 我見其他途人見到都會望一望, 特別係小朋友~~食完飲完個樽又可以循環再用, 正~~~返屋企自己倒d野飲放d野食落去
呢隻甘可愛既就係佢地既生招牌芒果仔啦~~
趣醬雜錦炸物梳打特飲

花枝丸 - 彈牙
炸雞 - 肉嫩

每粒都皮脆不油膩, 一口一粒, 正~~
食完飲完個樽又可以循環再用, 正~~~返屋企自己倒d野飲放d野食落去, 一路嘆一路睇電視, 既環保又實用~~

外賣自取
趣醬雜錦炸物梳打特飲