2017-07-23 555 瀏覽
星期日晚上嚟到中環做野,整完就去LKF睇下有咩野食。韓國返嚟後,好掛住魚片個種湯haha,聽日大家仲要返工,就無擇有happy hour既西餐。Soju Highball Cocktail-Grape似利賓納咁,有哂凍好涼透心,無peach咁甜,感覺酒味重d。-Peach似似地益力多咁,甜甜既帶酒味,peach味都出。蜜糖芥末香蔥炸雞 Honey Mustard Fried Chicken with Green Onion,蜜糖味為主,芥末就嗅到但食不到辣既,唔洗擔心。雞件擇左無骨boneless,我地全用叉叉住食就得yeah,手乾乾淨淨,如果有骨就可能滋味d既。雞件夠兩人到三人,每人2件到。炸得不油,但皮脆!啖啖肉,厚身既,唔食皮都好夠香口嫁。凱撤沙律Caesar Salad,菜擺得好整齊,每層都有少少醬,所以唔怕撈到就圍都係。菜外,仲有蕃茄 煙肉 芝士粒。依度菜比我地主要清清新,等食左炸雞唔好咁肥咁,菜脆脆口。韓式魚蛋湯 Fish Cake Soup,內有半個金菇到,兩串魚糕及多娃娃菜。湯帶超少辣,帶起返d味。魚糕一串過,好風味,都幾好咬口。菜多,好健康,湯都飲左d辣辣地,開下胃再

Soju Highball Cocktail

魚糕一串過,好風味,都幾好咬口。菜多,好健康,湯都飲左d辣辣地,開下胃再食肥肥野。就係......

芝士薯條拼芝士麵包粒 Cheese French Fries & Cheese Bread,芝士薯條必食,好濃芝士粉同有一點蒜味。
d粉似m記shake shake粉既加強版。薯條炸到岩岩好,白身帶黃,唔似老年油炸既有油壓味咁。一條條滿滿粉,好大方,帶甜甜香口。
芝士麵包就脆口同有少少空氣味,特別痴芝士粉,點西湯應該不錯,我地就點左少少魚糕湯都ok,辣濕口感。

依度地下層就似小bar咁好配合LKF既感覺,上完樓梯後既一層就食野同都有小bar枱,暗暗燈光配住韓文歌都幾有情調,岩朋友小聚or dating。
我地仲有窗口位坐望燈,舒服既。