2016-12-18 3678 瀏覽
我都好少寫食評但呢間野真係令我火滾。上星期三係官塘想打個邊爐, 諗住同屋企坐得舒服d 咪去北斗食。價錢唔係問題最緊要坐得好邊食邊吹水, 點知就奶曬野。跟住個app 地址上到去睇下個名叫“醉翁x” 原來改左名,無理會照入坐底。落曬order 等食途中突然有枱食客同個侍應互相問候粗口橫飛, 我仲以為睇緊區區開火 。以為都係d麻煩客 攪事無謂受佢地影響食野既心情。 點知同樣既事情都發生係我同其餘枱客身上。唔知係咪趕收工啦,個個掛住清枱set野 完全無人招呼。叫佢攞多對筷子, 都黑我面;叫人加湯無人理衰到要自己去攞湯加..都算...我未試過去一間叫似樣d既飯店個客仲好禮貌過你d伙計比錢之餘仲要唔該前唔該後咁同佢地講野 ...咩料呀? 個男經理仲衰,叫佢幫手加湯同時順口叫佢幫我地追漏單。佢可以當聽唔到, 無反應。咁我屋企人再好有禮貌再問, 點知佢同我地講 “你唔見我加緊湯咩, 點應你呀?” 我終於明白點解之前枱客會咁大反應 粗口問候! 因為我都想! 諗住請屋企人食好小小 點知攪成咁。就算野食再好都無用,更何況呢間野食材一般 。我求其去九龍城食都好食過你, 仲要比正價受你氣? 個日唔止我一枱客受
我都好少寫食評但呢間野真係令我火滾。

個日唔止我一枱客受罪 眼見其他食客都忍唔住面黑黑咁自己去加湯, 今時今日都有咁既服務, 唔怪得知你要改幾次名!