𝟐月𝟐𝟒號就結業🥺得番個幾星期,大家快𝐝去食啦💛~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ☀️素食自助午餐☀️👉🏻星期一至五 • $𝟔𝟖 / 𝟔𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬👉🏻星期六 • 日 • 假期 • $𝟏𝟑𝟖 / 𝟕𝟓𝐦𝐢𝐧𝐬入門口買飛(俾錢💰),店員會安排位置🪑用自己位枱面隻碟出去拎野食🍽如果拎湯 / 糖水 / 豆腐花 / 野飲,就係自助區拎碗🥣 / 杯🍵⛔️出去拎野食記得要戴口罩😷⛔️.🥢自助區野食種類🥢冷盤❄️ • 熱盤🔥 • 炸物 • 粥粉麵飯🍝🍛 • 湯🥣 • 甜品🍮 • 野飲🥤辣🌶 • 唔辣 / 蛋奶素🥚🍼 • 蛋素🥚 • 素🌱...真係乜都有齊👏🏻.沙律部份🥗新鮮既多色沙律菜 • 車厘茄🍅 • 粟米粒🌽 • 薯仔沙律🥔旁邊有藜麥 • 紫薯蓉🍠.炸物💥炸蕃薯🍠 • 炸蓮藕 • 炸豆腐.粥粉麵飯🍝🍜🍛有蠔仔粥 • 炒意粉 • 水晶粉 • 炒麵 最特別,情人必備💁🏻‍♀️粟米肉粒飯🌽🐷.野飲🥤有雞骨草 • 普洱🫖 • 檸檬水🍋,有熱水機.甜品🍮芋頭西米露💜 • 熱🔥豆腐花🤍.雖然太多野食講唔晒,我都試唔晒所有款式,但以下幾樣我覺得好好食😋既推介💕🔸
𝟐月𝟐𝟒號就結業🥺
得番個幾星期,大家快𝐝去食啦💛
☀️素食自助午餐☀️
👉🏻星期一至五 • $𝟔𝟖 / 𝟔𝟎𝐦𝐢𝐧𝐬
入門口買飛(俾錢💰),店員會安排位置🪑
用自己位枱面隻碟出去拎野食🍽
⛔️出去拎野食記得要戴口罩😷⛔️
🥢自助區野食種類🥢
辣🌶 • 唔辣 / 蛋奶素🥚🍼 • 蛋素🥚 • 素🌱...
真係乜都有齊👏🏻
炸蕃薯🍠 • 炸蓮藕 • 炸豆腐
炸物💥
粥粉麵飯🍝🍜🍛
有蠔仔粥 • 炒意粉 • 水晶粉 • 炒麵
最特別,情人必備💁🏻‍♀️粟米肉粒飯🌽🐷
粟米肉粒飯🌽🐷
野飲🥤
有雞骨草 • 普洱🫖 • 檸檬水🍋,有熱水機
甜品🍮
芋頭西米露💜 • 熱🔥豆腐花🤍
熱🔥豆腐花🤍
雖然太多野食講唔晒,我都試唔晒所有款式,
但以下幾樣我覺得好好食😋既推介💕
🔸脆脆蔬菜卷 🌯 :必食❣️平時𝐖𝐫𝐚𝐩既餅皮多數係乾身 / 偏硬,但係到係軟身濕潤💦
包左唔同顏色既蔬菜絲🌈,加左少少沙律醬調味,又靚又好食💯
脆脆蔬菜卷 🌯
🔸口水雞🐔 : 面頭既口水辣醬🌶帶少少麻香, 口感似雞胸肉個種,但唔會痴牙🤓
口水雞🐔
🔸皮蛋豆腐 : 凍豆腐好滑🧏🏻‍♀️,面頭仲加左肉鬆🐷
皮蛋豆腐
🔸南乳炆齋 : 比平時出面食到既,唔會好鹹🤪
🔸鎮江排骨 : 個汁酸酸甜甜😝,炸得好脆✨
🔸老火湯🍲 : 佛手瓜蘿蔔粟米南北杏湯,勁足料,好清甜🥰
老火湯🍲 : 佛手瓜蘿蔔粟米南北杏湯
💁🏻‍♀️食完野,走之前記得將自己用完既碗碟 • 餐具放去收集位📥
(依個位冇相俾大家睇🤣)
🔺免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
🔺野食名牌仔旁會標明蛋奶素🥚🍼 • 蛋素🥚 • 素🌱...
🔺整體黎講味道都幾好😌唔會好油膩💃🏻
🔺𝐃𝟐 𝐏𝐥𝐚𝐜𝐞有姊妹店💁🏻‍♀️走肉蔬食硏究所