2018-02-04
最近天氣凍,特別想食下熱騰騰既韓燒暖身。試過多間韓燒,比較之下新高麗苑的食物種類唔算多,而餐廳裝修亦唔算最新最靚,但勝在價錢抵,地點就腳,食物新鮮,燒烤爐好用唔易黏底,最重要係,好食嘛!終歸食餐飯除左飽肚之外,都係想有返啲味覺的享受。俾十萬款食物你選擇,唔好食,乜都假!呢度座位闊落,坐得舒服。枱亦幾大張,方便放多點食物,醬料和燒烤工具。食物種類唔算多,可以話係簡而精,大路前菜泡菜一應俱全,肉類牛、豬、雞、羊都有,仲有一點海鮮。食物質素亦係非常唔錯,肉類醃得好夠味,燒完唔會乾爭爭。壽司及三文魚刺身。因為忙著燒,暫時未試過呢度既生食類食物,哈哈。甜品類仲有例湯雪櫃裡的像品也是任飲的。打頭陣開始食的是前菜,呢度有我最鐘意食既小魚乾啊!基於成本較昂貴,在一般韓燒店是比較少見。魚乾軟硬度適中,硬落散發住濃濃既醬汁和魚香味,食唔停口!起爐啦,一定要讚一讚呢度既爐係非常好用,火喉夠得黎又唔會好易燒到個面黑哂或者燒到乾哂,燒到咁上下想換爐面,職員都會好體貼地來幫你無限次換爐面,服務態度很好!今日㨂既每一樣食物都係又新鮮又好味道,暫時搵唔到任何缺點。很滿足的一餐!
甜品類
仲有例湯
雪櫃裡的像品也是任飲的。