2017-12-06
泰妹記其實已經來過好幾次 第一次食時已經要比滿分佢 好食之餘份量都好足 價錢亦都好抵 元朗區出名泰菜有好多 本身唔知有呢間野嘅我 食完呢間真係覺得區內出名個幾間都唔夠呢間比 真心推介泰妹記每次黎到都一定會叫馬拉盞炒通菜 蒜蓉包 同金邊粉 但今次食個金邊粉 唔知係咪因爲太忙 金邊粉有d淋 但整體味道都係好好今次食因爲只有我同朋友兩個 唔係咁肚餓只係叫左幾樣餸個蒜蓉包一定要襯熱食 呢到嘅蒜蓉包都幾特別 平時個d都係一塊塊呢到係一條條 本身唔食蒜蓉包嘅我 第一次黎食個陣都比佢嚇親 完全估唔到咁好食今次叫個陣 點埋個咖哩食 係超級好食 (如果想點咖哩食一定要叫佢等埋咖哩先上個包)個咖哩炒蜆都好正 本身以為佢係細細粒個d蜆 黎到原來係好大隻 個咖哩仲有d蛋花係上面 令到成道餸更加好食金邊粉有層蛋係上面 甜甜酸酸咁好好食 份量都好多呢張相係對上次黎食嘅時候生菜包 同豬頸肉都好好食 椰青都好清甜 唯獨係咖哩雞有點失色 太重香料味 所以叫咖哩嘅話叫蜆果個一定唔會後悔
今次食因爲只有我同朋友兩個 唔係咁肚餓只係叫左幾樣餸
馬拉盞炒通菜