2016-12-01 782 瀏覽
前幾日出咗尖沙咀,約左男朋友仔行街街。行行下無端端落大雨,咁就搵過地方避下雨仔啦。開頭諗住搵間coffee shop 坐下,但望下隻錶都成7點幾8點,男朋友仔話不如搵地方食埋飯。咁我地就諗下食咩啦,咁啱聽到有人叫“雞煲火煱”咁咪好奇去睇下去到門口就聞到好香嘅辣味我地就入去,啲職員見到就招呼我地坐係2人枱,而且介紹佢地嘅招牌雞煲,咁我就問兩個人食唔食得晒個煲架,職員就解釋雞煲有半隻嘅份量,兩個人夠食,仲可以叫火煱配料,而火煱配有分1份底半份,每款丸類餃類,1份係8粒,半份就4粒,除左雲吞,1份6粒,半份3粒我心諗都唔錯喎有半份叫,啱晒啲唔大食或兩個人黎食咁我地叫左半隻雞煲,同埋啲丸類配料,咁係等雞煲時間,我地聞到一啲燒烤味,好奇望下,原來係到仲有燒烤串燒食,咁我地就同職員詢問及落呵打啦,叫左燒芝士腸,叫墨魚丸,佢地啲燒烤唔算貴,叫做可以接受,同出面食開啲串燒差唔多,都係一串兩粒$12~$14,不過依度都好細心咁將啲丸類會切半,咁我地就係咁食左2粒鐘,就埋單走人埋單都係4百幾5百有找因為得兩個人,冇叫到佢地嘅本地手切肥牛下次約埋班朋友仔黎食
前幾日出咗尖沙咀,約左男朋友仔行街街。
去到門口就聞到好香嘅辣味
我心諗都唔錯喎有半份叫,啱晒啲唔大食或兩個人黎食
咁我地就係咁食左2粒鐘,就埋單走人
埋單都係4百幾5百有找
因為得兩個人,冇叫到佢地嘅本地手切肥牛
下次約埋班朋友仔黎食