2008-09-18
wake 完 board, 成身散晒, 和女友餓到飛起, 回家沖完涼, 馬上落街醫肚.又點可以放過咁高 rating 的咖哩館呢.六點幾, 冇乜人.看了openrice才上去, 叫了好多人都讚既 蕃茄牛油咖哩雞; 另我愛辣, 爆緊暗瘡的寶貝女友都肯就我, 俾我叫個辣辣的 乾汁咖哩羊肉.未食已心甜呢...garlic naan, pilau rice 也是指定動作.女友都豁出去了, 話要食羊 samosa, 也點了.蕃茄牛油咖哩雞先上, 係好紅色既, 微辣, 點 naan 一流, 但撈飯好點, 因汁不太杰.乾汁咖哩羊肉真的幾乾身, 汁好濃, 幾辣, 雖只是中辣都流晒汗.點包包也好味. 但跟飯就冇咁配合.有幾舊好韌, 牛腩咁.食到一半媽打黎, 話冇帶鎖匙, 又未食飯, 下來 join 我地~她叫了咖哩魚, 唔記得叫咩名, menu 上正正中間的, 係有相的, 侍應話係唔辣.來到上檯, 個色好黃, 椰汁味重, 唔辣, 甜甜地.她話跟飯也不錯呢.服務很好, 不停為我們加水.食辣冇水飲都幾大鑊, 好采這裡服務好.本想叫 lassi 解辣, 因係奶才可解, 但後尾都係飲水算了. 埋單看到張公司咭片
又點可以放過咁高 rating 的咖哩館呢.
六點幾, 冇乜人.
未食已心甜呢...
女友都豁出去了, 話要食羊 samosa, 也點了.
點包包也好味. 但跟飯就冇咁配合.
有幾舊好韌, 牛腩咁.
來到上檯, 個色好黃, 椰汁味重, 唔辣, 甜甜地.
她話跟飯也不錯呢.
服務很好, 不停為我們加水.
食辣冇水飲都幾大鑊, 好采這裡服務好.
埋單看到張公司咭片, 係寫住"印及巴咖哩" 的, 咁到底我們剛吃的是邊類?
咁o岩廚師行左出 o黎, 但佢冇講野, 單看膚色不可能分得出呢...
收錢果雖係南亞裔, 但係噏純正廣東話架...
行返兩層樓梯落去, 對腳痠痛到爆.
下次 wake board 後都係別去要上落樓梯的店子好了...