失經無神同朋友唱下水, 有人想去吃大閘蟹, 即興去找地方吃。一開始已鎖定去吃鴻星, 因為以前吃過, 有質素保證。於是打左去好幾間, 都係得荔枝角呢間有位。好野, 就去呢間啦~~餐前小食: 青瓜肴肉, 肴肉不過不失, 青瓜好味, 爽口~蟹粉小籠包: 好好味, 好濃郁的蟹粉味, 真係令我好想快D吃D大閘蟹呀大閘蟹: 2隻男, 1隻女。好多高, 都唔算細隻。好多膏, 好鮮味, 有其中一隻女係爆膏囉~~ 人地話9月吃女, 10月吃男, 唔知係唔係因為咁, 隻女咁多膏呢臘味糯米飯: 好香, 肉同粉幾比例幾岩, 不過大份D開心D囉翠肉瓜炒貴妃蚌+蝦+XXX: 好似係炒貴妃蚌之類既野, 不過D貴妃蚌唔好味, 好似"那"過黎咁。但係隻蝦就好爽, 好好味。每人分得一隻, 太少了蟹肉羹: 幾多料, 好似唔太味精 (有冇可能呢??)呢餐好滿足, 食物有質素, D蟹又大隻又多膏, 又唔使自己煮, 自己清理, 仲要佢地D 服務好周到的, 成日都會同你換碟, 每次只係出一隻你吃, 唔會一次過蒸哂d蟹涼哂咁, 又唔使等人齊夠數一起食, $350左右, 買到方便, 好抵!!
有花雕同埋薑茶俾我地飲架
蟹肉羹
翠肉瓜炒貴妃蚌
臘味糯米炒
戲肉黎啦
蟹粉小籠包
青瓜肴肉

餐前小食: 青瓜肴肉, 肴肉不過不失, 青瓜好味, 爽口~

蟹肉羹: 幾多料, 好似唔太味精 (有冇可能呢??)

青瓜肴肉
蟹粉小籠包