2022-12-02 79 瀏覽
又到聖誕!梗係要搵一間有氣氛嘅餐廳慶祝吓。呢間餐廳係高樓入面,餐廳內較暗,配上火爐嘅視覺效果、聖誕裝飾,好有節日嘅浪漫感覺,特別適合情侶嚟拍拖。Set dinner有紅湯,每一碗入面都一定有一舊牛腩,個湯好足料!蕃茄同蔬菜味好濃郁,有蔬菜嘅碎粒,好有口感!沙律方面,配上芝士碎同脆麵包粒,菜好新鮮好爽口,流心蛋亦都好香!嚟到呢度都仲未到主菜,仲有麵包。麵包又暖又脆;個人本身好熱愛玉桂味,佢有肉桂同牛油,比起一般餐廳又更有層次。紐西蘭安格斯肉眼扒終於出場啦!因為朋友比較唔食得生,所以叫咗七成熟。塊扒好厚身,面頭煎到有啲炭香味,熟得來依然好夠肉汁,帶少少肥膏,但一啲都唔油膩,反而好香口。伴碟嘅蔬菜亦都唔馬虎,好爽甜,好喜歡佢嘅幼薯條。總括而言,無論環境定食物,都令人有滿足的一晚。

總括而言,無論環境定食物,都令人有滿足的一晚。