2017-12-28
期待已舊既姊妹聖誕飯局+交換禮物終於到了,今次揀左間有氣氛既酒吧餐廳,位於方便既尖沙咀,玩夜左都唔怕無車反~暗暗既燈光加埋大大棵聖誕樹,好有氣氛~仲有live band,氣氛升華~真心正~咁開心唔少得一人一杯~黑松露油薯條 $78(大)薯條控既我,每次食飯見到menu有黑松露薯條係諗都唔諗即點,無睇清楚原來呢個係"黑松露油",粗薯外脆內綿,充滿薯味,勁正,可能係"黑松露油"既關係,黑松露味唔太重,但食得出~估唔到咁誇張大份,建議可點細size~香烤腸拼盤 $198其中一位姊妹勁中意食腸,為佢而點,一客有六大條腸,再配薯角,姊妹就話d腸好正,食到津津樂道,而我就好欣賞個薯角,熱辣辣十分香口~燒德國咸豬手 $228外層脆卜卜,豬手肉鬆化有肉汁,膠質好豐富~配埋墊底既酸菜同黃芥末食就好味又可減輕膩感~燒原隻法國黃油春雞 $238切開有驚喜,入面釀入左香噴噴既材料,睇反menu原來裡面釀入左西班牙辣肉腸同意大利白豆同薯蓉,仲有陣陣香草味,而雞肉嫩滑多汁,雞皮薄而脆~最後就係交換禮物環節,今晚真係好盡興,期待下次再聚~
暗暗既燈光加埋大大棵聖誕樹,好有氣氛~
仲有live band,氣氛升華~真心正~
咁開心唔少得一人一杯~
黑松露油薯條 $78(大)
香烤腸拼盤 $198
燒德國咸豬手 $228
燒原隻法國黃油春雞 $238
最後就係交換禮物環節,今晚真係好盡興,期待下次再聚~