2011-10-19
上星期五同屋企人嚟左呢度食米線,家姐之前係團購買左三張coupon食冬蔭公米線套餐,好抵食.套餐包括一碗鴛鴦米套餐(冬蔭公米粉加粉絲),一份西檸雞件,一杯飲品,等於30元,原價要60多完.因媽咪唔食辣所以只用左兩張coupon,另外叫左一個香茅豬扒飯套餐,有碗忌廉湯及牛角酥,一碟飯及一杯飲品,41元都好抵食的選擇. 可能係食飯時段所以都算多人,不過都唔使等位的,因為餐廳都幾大.我地等左唔係好耐就嚟啦,我們的鴛鴦米好大碗,仲有好多料的,有蝦球,鮮蟹柳,草菇,蕃茄,魚塊,芽菜,好吸引及份量都好多,好多米粉及粉絲,熱辣辣同埋都好濃既冬蔭公味道,所以好好味,蝦好爽口,其它材料都好新鮮好味道呀! 西檸雞件炸到好金黃的顏色,味道ok的,加埋些檸汁一齊食,酸酸地幾開胃.媽咪的香茅豬扒飯都好大碟的,有些配菜,塊豬扒好大塊,好淋身,好味.碗忌廉湯都ok呀,牛角酥個賣相都幾好,味道唔知因為冇試.環境都算幾好,夠光同埋都夠新.服務都幾好,價錢又抵,下次會再嚟呀!