2010-03-21 19 瀏覽
去完Church之後又黎搵野食,聽日開始離開香港兩星期,媽咪問我有d咩好想食喎,話驚我會好掛住香港既野食,哈哈! 其實我都無咩所謂,最後見呢間茶餐廳幾多野食咁就入去食啦,其實我中學時期都會幫襯下佢買早餐,不過真係入去食又未試過。入面地方都幾大,我地入到去既時候餐廳都係半滿到,佢有好多卡位,可以坐得舒服D。內裡選擇真係幾多,港式泰式焗飯都有,最後我地叫左一個常餐,一個燒肉叉燒飯再加一個菠蘿油。菠蘿油就非常之一般,其實唔係幾好食,金華好食好多。因為首先佢唔夠熱,有點凍凍的,搞到D牛油都唔係幾溶。之後個皮又唔夠香同脆,而且佢個麵包做得麻麻地,好厚粉唔係幾好食。燒肉叉燒飯呢個最好,首先佢既份量都幾大,所以我地都食唔哂要搵食物盒裝走。而佢D燒味都OK幾靚,份量都俾好多,燒肉表面燒得脆脆又有肉味,間中有D脂肪,好食。而叉燒雖然唔係好夠香,但都唔錯喎,瘦得黎唔會靱。個人覺得呢個燒味飯都OK。最後常餐就都係非常之一般啦,蛋有蛋汁但唔係好滑,而且無咩蛋味。餐肉米不置可否,因為無咩特別。呢度D咖啡係苦味重,但反而唔係幾酸,所以都OK喎。食完都唔會催你走,服務無咩大問題。不過食物質素又係一般般,一吃是沒什麼

食完都唔會催你走,服務無咩大問題。不過食物質素又係一般般,一吃是沒什麼所謂的。
燒味飯最OK
咖啡...OK