2016-08-05
天氣熱,搵間近近地的食午餐。上次食過幾好,就帶個fd來。其實地點有少少難搵,因為街上面無招牌的。12:40上到去,無乜人,坐左張4人枱。一坐低,個侍應姐姐就介紹最新優惠"facebook打卡有8折",仲奉上兩杯自家制洛神花茶。本來樓面無乜侍應的,得一個姐姐落單,落完單就突然多左3,4個份量幾大,好似食極都食唔完咁。個湯底有少少牛肉味,好清。如果唔係韓式湯麵辣,我都唔會揀台式湯麵,因為唔鍾意呢種質地的麵。豬扒一大塊,唔鞋,有稍微腌過,但唔會重口味,脆漿都薄的。好在有少少沙律菜同kimchi,唔係成餐就得肉同澱粉質喇個fd食牛肉麵,好多塊牛𦟌,而且厚厚的仲有蘿蔔同紹菜。濃濃的牛肉湯底,好似好好味咁而且個fd話牛𦟌唔un, 下次要試丫仲有豬手都要
牛肉麵
一生何求台式炸排骨湯麵