2018-12-31
食過omakase之後真係不能自拔, 周圍去搵下有邊間日本餐廳係有廚師發辦提供搵到座落喺月街呢間鮨月, 裝修用左高貴既深色, 望望價錢都係可以接受範圍內就去馬喇🤘鱸魚薄切, 炸蟹仔廚師發辦當然由廚師話事, 佢為我地帶黎今日最新鮮既鱸魚薄切, 每片都切得厚薄均勻, 好晶瑩剔透😍食落更加係鮮甜無比🤤唔好以為隻蟹仔係伴碟黎, 其實佢係炸蟹仔係可以成隻連殼食架😮而且佢係熱辣辣, 真係好驚喜👍北海道厚岸蠔呢款蠔肉質肥美, 唔會太濃海水味, 較易入口👍粒貝原隻粒貝即開即挖出黎做刺身, 好新鮮鮮甜, 滴幾滴檸檬汁一齊食更能提鮮👍油甘魚腩, 吞拿魚赤身, 中拖羅個omakase set有上面3款刺身, 相中為中拖羅, 切得大件肥美, 大大啖一啖食左佢, 美味無窮🤤根子赤蝦, 大拖羅壽司根子赤蝦壽司呢款比較特別, 平時都係食魚子蟹子多, 填蝦上面既根子味道極濃, 接受唔到佢既人會好憎佢, 食到呢浸味既人會極喜愛, 就好似秋刀魚刺身咁😂大拖羅壽司色水極靚, 又可以影相賺like, 又可以食得好滿足🤤呢款煙肉夾蕃茄仔配搭既串燒又幾清新wor👍螺肉好入味👍除左d蜆又大粒又鮮甜之外, 個蜆湯超好飲, 成碗飲晒🙈
鱸魚薄切, 炸蟹仔
北海道厚岸蠔
呢款蠔肉質肥美, 唔會太濃海水味, 較易入口👍
粒貝
油甘魚腩, 吞拿魚赤身, 中拖羅
呢款煙肉夾蕃茄仔配搭既串燒又幾清新wor👍
螺肉好入味👍
除左d蜆又大粒又鮮甜之外, 個蜆湯超好飲, 成碗飲晒🙈
明太子烏冬又係另一款創意fusion 菜👍