2018-07-02 150 瀏覽
最近珍珠奶茶既熱潮真系冇停過,台式飲品店系香港確實有一定既吸引力,不論你系平日放工後食完飯去飲,或者假日去飲,也是不錯的選擇,可以飲杯野放鬆下。店舖位置都幾方便,系食街登打士街一帶再行前d,算系ok易搵。飲品種類大致上同呢家既台式飲品店差吾多,有拿鐵、鮮奶、奶茶、水果系列,口味多數都系香港人中意既。店舖話自己既拿鐵系明治鮮奶做的,佢比較出名既系黑糖珍珠鮮奶、烤紫薯鮮奶同埋珍珠抹茶鮮奶茶,其實幾隻我都有興趣試🤤不過只揀一款黎試既情況下,我就中意抹茶多啲。珍珠抹茶鮮奶茶 $27佢既抹茶味都幾濃,回甘明顯叫左少糖,感覺都有點偏甜抹茶粉亦系未攪勻就算冇叫黑糖,佢底下都有啲黑糖,味道也不錯的,不過整體黎講都一般。以咁既質素黎講,$27都算有d貴⋯⋯

珍珠抹茶鮮奶茶 $27

佢既抹茶味都幾濃,回甘明顯叫左少糖,感覺都有點偏甜
抹茶粉亦系未攪勻
10 分鐘 (堂食)