2019-07-12 260 瀏覽
老公係尖咀返工,又遲過我放工。如果唔想等佢咁耐放工,最好係去尖沙咀同佢食飯。今晚我地揀左依間餐廳,點左:炒牛蒡絲 $28原來係凍盤黎架,牛蒡本身有著自己既味道,又爽口。加左芝麻既牛蒡除左香d之外,增加口感。微微酸,好開胃。仲有d紅蘿蔔絲增加甜味。味噌煮大腸 $48好香大豬腸味,未食己經香味撲鼻。食落肉質嫩又滑,但又有彈性,加上蔥花,錦上添花。連個湯底都充滿著大腸既香,超好味。仲有魔芋,好彈牙!蘿蔔林又入味👍🏻幸福鳥(免治軟骨雞肉串燒)$30/1汁燒 及 芝士汁燒幸福鳥外表帶著燒完既醬汁光,一絲絲甜味,外面燒得好脆,裡面既雞軟骨又脆,口感非常好。而且非常入味。芝士幸福鳥上面舖著一塊好大既芝士,同樣加上醬汁,裡面既雞軟骨又脆,口感非常好。燒鵪鶉蛋 $22賣飛佛, 加左七味粉係面,令平平無奇既鵪鶉蛋添幾分惹味。燒完既鵪鶉蛋裡面仲係好滑架。西班牙黑毛豬露筍卷 $38外面半肥瘦既西班牙黑毛豬肉質軟,燒完後既帶著香濃既油脂香,裡面既露筍好爽脆。依個配搭非常完美。燒飯團 $22又係我既飛佛,我相信鐘意食飯焦既人都會鐘意食燒飯團。聞到飯香之餘又有焦香,外面又脆,正!鹽燒阿波尾雞脾肉燒 $28將雞脾變成
老公係尖咀返工,又遲過我放工。
如果唔想等佢咁耐放工,最好係去尖沙咀同佢食飯。

今晚我地揀左依間餐廳,點左:

炒牛蒡絲 $28
仲有d紅蘿蔔絲增加甜味。

味噌煮大腸 $48
好香大豬腸味,未食己經香味撲鼻。
食落肉質嫩又滑,但又有彈性,加上蔥花,錦上添花。
連個湯底都充滿著大腸既香,超好味。
仲有魔芋,好彈牙!
蘿蔔林又入味👍🏻

幸福鳥(免治軟骨雞肉串燒)$30/1
汁燒 及 芝士
而且非常入味。

燒鵪鶉蛋 $22
賣飛佛, 加左七味粉係面,令平平無奇既鵪鶉蛋添幾分惹味。
燒完既鵪鶉蛋裡面仲係好滑架。

西班牙黑毛豬露筍卷 $38
依個配搭非常完美。

燒飯團 $22
又係我既飛佛,我相信鐘意食飯焦既人都會鐘意食燒飯團。
聞到飯香之餘又有焦香,外面又脆,正!

鹽燒阿波尾雞脾肉燒 $28
將雞脾變成串燒,易食又保留肉質軟滑。

豉汁活鰻 $ 68
濃濃既豉汁味,嫩滑既鰻魚,加上燒香左既脆皮, 美味しい。

馬蹄鮮魷燒肉棒$28
馬蹄鮮魷燒肉棒下係醬汁同鮮雞蛋。
拌好既醬汁同鮮雞蛋出乎意外地好食,好香,個陣蛋香難以形容。
肉棒加左馬蹄爽口又有口感,加上魷魚既香,仿似食馬肉餅棒, すごい。

阿波尾雞手羽先 $30
燒雞翼,我鐘意食。
雞翼骨幼肉多,調味到,雞油滲入肉內,雞肉香由內再帶到外。

燒蒜頭 $22
好香蒜頭味呀,外面燒得好香脆,令我想係我係日本買既原粒炸蒜。
裡面白又爽,濃郁既蒜頭令人回味再回味。

甘醋冰蕃茄 $38
未食齋睇個賣相已經覺得透心涼。
師傅將醋變成冰凍既o者喱,好有心意又岩晒夏天。
伴著剝左皮既又甜又冰凍既車厘茄,爽!

又一間俾老公收藏同佢個best friend 黎既餐廳。

2019-07-12
  • 味噌煮大腸