2006-04-06 5 瀏覽
同舊同學食飯, 係MK見呢間野有好評,咪上去一TRY啦, 地點唔係商場上去, 要搭旁邊的大廈lift, 都幾難搵上到出選左係室內坐, 坐係紅色近門口的一邊, 7:30都好似未開行個冷氣, 好熱,叫個女仔開大d, 佢\都好樂意.叫左個set dinner, 係個店長推介, 菠菜煙雞胸卷伴意粉$78, 可以叫一個$24以下的飲品, 都算ok啦. 個cream餐\湯味較淡, 但係入面好多料, 有蝦仔, 薯仔, 粟米咁, 算係咁啦等左好耐先有主菜上枱, cafe來說個賣相都ok啦, 一切落去就知無好啦, 個雞胸勁硬, 菠菜一切就走晒出黎, 好唔得, 食落去個雞胸好硬之餘又好鞋, 味道好淡, 當然無菠菜味啦......個意粉重離譜, 完全係白洽的, 無味無色, 又無汁撈, 叫人點食啊叫飲品啦, 心諗$24以下都應該有好多choice, 點知menu上的飲品大都超過$24, 平均$28一杯, 唔係啊, 你咁質素要$28, 我唔好去星巴克? 都係穩陣d叫杯青蘋果綠茶, 如我所料,淡而無味, 好平淡........ 裝修係上樓cafe來說係比平日的好, service都好(因為佢\食物唔得, 只可用呢

裝修係上樓cafe來說係比平日的好, service都好(因為佢\食物唔得, 只可用呢個來補救) 但係食物完全唔得, 呢鋪又一次令我對本港上樓cafe完全失望.....