2009-10-21
因為之前係夢上海食過飯而得知附近有呢間西餐廳-灣畔餐廳,原來係同一集團架wo,甘又去試下啦.唔知係咪第二次去既關係,路程又冇上次行得甘耐架wo……西餐既裝修明顯地靚過上海菜果邊,有水晶,d chair又舒服d,個feel仲浪漫d添,位與位之間唔太迫,唔洗驚比隔離枱嘈親~食物方面,我地order左1個set dinner同埋一個pasta,個set dinner既appetizer係buffet style,有幫你撈沙律,佢地都好nice架,有講有笑,仲係甘整哂甘多款沙律比我地食,搞到我地都覺得有d唔好意思..因為2個人食左3碟沙律(雖然份量唔係甘大)..哈哈…另外仲加埋其他食物任簡..有smoked三文,有d烤肉…etc.選擇~~~呢個甘豐富既appetizer都食左成個鐘呀!!Main dish簡左烤澳洲羊扒,同埋雞肉扁意粉,個羊扒一黎到就聞到好香喇,不過個朋友係都要影相>__<,忍到成個五分鐘先有得食!冇失望囉~一d都唔”so”,好味道!但我更鐘意食個pasta,因為佢有少少辣,食落超級開胃呀!Dessert就一人一個,分別係香蕉貴妃撻同埋心太軟~見香蕉貴妃撻個名甘
Dessert就一人一個,分別係香蕉貴妃撻同埋心太軟~見香蕉貴妃撻個名甘吸引,,所以就order一客試一試啦!umn …d cream好似多左少少,,~ 有d漏呀,不過朋友就好鐘意,明明食到八成飽都要食埋佢wor~~~而我就比較鐘意個心太軟,,~因為佢唔係好似出面果d太甜~仲有movenpick雪糕添!甘都抵返哂啦~~
Overall,值得推介!!!!!!!!!!