2011-08-29
7:10pm黎到旺角店,見到店面已經企左幾個人,以為入面已經full左,所以就向店員拎左籌。同朋友傾左兩句之後,轉過頭見到d人已經入晒座,我同友人都呆左,拿拿聲問經理。經理同派籌比我地既店員係兩個人,始發現店員安排混亂。一早預左食吉列豬會好漏,提議叫一個沙律補充下纖維。蕃茄沙律份量比我想像中少....好多!!一個日式沙律,一粒蕃茄加少少菜。價錢去到三十幾四十,但份量唔值咁既價錢!在等候期間又係玩磨芝麻時候,磨好之後再加吉列醬汁。食椰菜絲有兩隻日式沙律醋,一隻係柚子醋,一隻wasabi醋。個人比較偏好柚子醋。吉列黑豚定食定食包括: 吉列黑豚一份+椰菜絲+醃漬物+麵豉湯+白飯一碗以上各樣勻冇得追加!如要追加,請加錢! 吉列鬆脆,咬落肉身厚實,肉汁仍保持在內。椰絲切得十分幼細,未有苦澀味。麵豉湯不過不失。另外叫左杯菠蘿特飲,味道偏甜。未能解去吉列既膩口感。最後,我都係比左十蚊去追加,佢話有定食入面兩倍份量既椰菜絲。上到黎...er唔似兩倍播...收得百幾蚊一份吉列,就唔好吝嗇個少少椰菜絲同白飯!客人唔會因為無料追加而下次再黎,但絕對因為有料追加而唔再黎!!
經理同派籌比我地既店員係兩個人,始發現店員安排混亂。
一早預左食吉列豬會好漏,提議叫一個沙律補充下纖維。
在等候期間又係玩磨芝麻時候,磨好之後再加吉列醬汁。
定食包括: 吉列黑豚一份+椰菜絲+醃漬物+麵豉湯+白飯一碗
以上各樣勻冇得追加!如要追加,請加錢!
麵豉湯不過不失。
另外叫左杯菠蘿特飲,味道偏甜。未能解去吉列既膩口感。
上到黎...er唔似兩倍播...
收得百幾蚊一份吉列,就唔好吝嗇個少少椰菜絲同白飯!