2017-02-23
今次朋友生日,梗係生日話事,佢話想食放題,咁我地就上open rice到搵邊間放題好食,好多間都試過,想食d大家都未試過既,咁岩就搵到呢間極上大瀛喜。地址一d都唔難搵,一出銅鑼灣地鐵就搵到,一分鐘都唔洗就搵到。上到去個環境唔會坐到勁迫,又坐得舒服。一坐底唔理三七二十一,第一時間緊係叫個刺身先,d野都幾新鮮,卷物我幾鍾意食佢呢個牛油果軟殼蟹卷,唔錯,唔係好多飯然後係勁細舊軟殼蟹,佢係好大舊軟殼蟹!仲有海膽手卷食,佢出面有D小食可以自己拎黎食,等緊既時候我朋友去拎左醉雞,放題有醉雞食,小之有小,心諗不妙,應該又係唔好食嫁啦,估唔到呢個好大驚喜!好味到不得之了,雞肉質素一D都唔差,醉雞既酒味都唔差,仲要係無雪味!呢個我會好推介大家去食呢到有小丸子食,唔似出面個D咁粉仲有一D冷盤可以比大家出去拎黎食,有螺肉八爪魚雞腎,凍冰冰都幾好食,岩哂出面咁熱既天氣~同埋大家可以試下呢個黃金燒原隻帆立貝,一黎到個賣相已經非常吸引,一試就再叫左將次啦!一食落原來係有沙律醬加芝士,仲再加埋大大粒既帆立貝!簡直係一流!飲品仲要好多選擇~