2013-01-03
想同幾個朋友搵間可以有小食又坐得耐,嘈得又笑得既cafe諗起最近想試既茶木就上左黎。朋友早到攞位先。我上到去一開lift就對正個大招牌好大個地方坐滿哂客。第一個感覺係:勁嘈門口都唔算多人等但好多人出出入入又係lift口位所以有點亂我好快就入左去搵到朋友。今次我地坐窗邊卡位整體感覺間野係綠同白色為主,幾舒服。有點扮大自然去到睇餐牌其實得一頁紙一面係小食同主餐一面係飲品比你剔唔係太多選擇我地4個人都未食晚餐所以叫便當本身我想試佢出名既甜品麵包磚但朋友話一陣去甜牙牙食所以打消左念頭我簡左個名睇黎最正既:台式頂級溏心蛋肉燥便當黎到。一見個樣就知中伏。有一大片肉燥同兩邊一半既溏心蛋(其實係太熟唔溏心啦)仲有d炸菜。好少配料。之後先知其實其他便當都有一半既溏心蛋><算。食落係好普通又唔係好熱咁既飯。冇咩可以再講==之後侍應話原來會送一杯$32以下既飲品我睇過食評見到綜合水果茶係好靚既($28)黎到果然冇失望。外形係唔錯既佢餐牌上係話有番石榴同藍梅味我飲落就唔係好覺。係一種好清新唔太甜既紅茶佢有藍梅同士多啤梨食下都唔錯可以話係我覺得好好飲。為成個便當加番哂分其他飲料就係好普通平時可以叫到既台灣飲品可
諗起最近想試既茶木就上左黎。
朋友早到攞位先。我上到去一開lift就對正個大招牌
好大個地方坐滿哂客。第一個感覺係:勁嘈
我好快就入左去搵到朋友。今次我地坐窗邊卡位
唔係太多選擇
我地4個人都未食晚餐所以叫便當
算。食落係好普通又唔係好熱咁既飯。冇咩可以再講==
之後侍應話原來會送一杯$32以下既飲品
我睇過食評見到綜合水果茶係好靚既($28)
佢餐牌上係話有番石榴同藍梅味
我飲落就唔係好覺。係一種好清新唔太甜既紅茶
佢有藍梅同士多啤梨食下都唔錯
可以話係我覺得好好飲。為成個便當加番哂分
其他飲料就係好普通平時可以叫到既台灣飲品可以唔試
題外話/補充資料:
宜家好多cafe都鐘意有個"茶"字而又係有兩個字
我話比朋友聽咩名時一時講錯左"茶家"(另一間係上環既cafe)
佢地搵唔到。我睇番先知記錯名==
真係要令人留下深印象既咁多cafe的確要係各方面都做得出色點