2006-01-25
未寫前唔覺意見到呢度喊樣超多, 希望唔會影響個人立場啦. 但佢地又真係唔太爭氣. Menu超誤導, 伙計又上錯野. 當日中午同埋兩個舊同學去食, 見到menu某頁有馬來料理, 有樣菜式叫'參乜', 見佢又有相睇, 價錢又ok, 我於是乎就order牛肉參乜, 仲跟埋西式紅/白湯(伏線), 食過餐湯餐包後, 好喇, 捧到埋位, 完來只係一碟有紅綠黃椒炒牛肉既, 獻汁有d 咖喱沙爹喇沙味. 普通到無倫, 同相片不對辦. 真懷疑自己order係咪真正既馬來菜參乜, 而且, 佢原來唔係套餐, 只係一碟單頭野, 跟飯另叫. check番個menu同部長查詢, 至知真相大白. order時個後生仔伙計經驗淺唔醒目, 如佢提提都可避免, 但又咁好彩, 先前因個menu誤導以為係套餐, 咁我地叫左餐湯餐飽啦, 個後生仔伙計又錯埋一份, 上埋比我地, 又食埋, 好在因為咁打左個底, 如果齋食呢碟搵笨野真係屎不冥目. 當然其後佢上呢碟外表極似廣東菜既參乜, 先知奇怪, 無理由食呢碟會比餐飽餐湯我地食, 我地後來再+錢補個白飯, +埋呢個參乜搵笨, 錯錯撞撞砌成一個如此套餐, 先至飽. 食多左佢既餐飽同湯,
order時個後生仔伙計經驗淺唔醒目, 如佢提提都可避免, 但又咁好彩, 先前因個menu誤導以為係套餐, 咁我地叫左餐湯餐飽啦, 個後生仔伙計又錯埋一份, 上埋比我地, 又食埋, 好在因為咁打左個底, 如果齋食呢碟搵笨野真係屎不冥目. 當然其後佢上呢碟外表極似廣東菜既參乜, 先知奇怪, 無理由食呢碟會比餐飽餐湯我地食, 我地後來再+錢補個白飯, +埋呢個參乜搵笨, 錯錯撞撞砌成一個如此套餐, 先至飽. 食多左佢既餐飽同湯, 當然唔計我地錢啦.