2013-02-16 61 瀏覽
喺上水食飯又唔想諗咁多,我開始中意去元氣飯堂~靜靜地又人少少,今日又黎LA..!哈~雖然食黎食去都係果几味~不過我好享受~每次都有唔同’’驚喜’’ !軍鑑三味軍鑑飯餸比例每件大約係8成飯2成餸,D壽司飯食落味道一般~我最中意紫菜咬落去CHUK一聲的快感~!!蟹子軍鑑 –蟹子唔知點解都填唔滿D紫菜,有少少失望!! 除左可以話蟹子相當鮮味之外,就係要慳D洗~海鮮軍鑑 – 食落感覺唔錯~個名可以改一改做八爪魚沙律軍鑑好D,今次除左八爪魚之外,食唔到其他海鮮了~海胆墨魚軍鑑 – 唔應該有難度既款式~墨魚味好濃,所以好難感覺到海胆汁既味~要用心感受~!波士頓卷 –放入口到將D青瓜同D芝士壓埋一齊~加埋魚肉, 感覺清爽之餘又帶有實質感~三件壽司睇落好似減左肥,廋左呀陰公…同埋唔知點解整到甩甩漏漏都可以拎比客人~唉~好忙咩?!筋子壽司 - 筋子大大粒好靚好鮮~咬落出奇地彈牙,又唔會有鯹味!正~玉子壽司 – 必食之選~最中意佢今次則邊有少少燒焦感,裡面又軟淋淋~但少左D蛋香~三文魚腩壽司 – 好肥美又大塊既三文魚腩!!咬落去相當有質感,充份食到魚脂肪既香味!配合埋少少飯~真係正~左口魚邊壽司 – 算係

軍鑑三味

左口魚邊壽司 – 算係厚切左口魚!同D飯差唔多大細~可以一下放晒入口~!左口魚咬落好有質感,魚香味好豈豐富…!! 正~

京葱牛肉壽司 – 好可愛既燒牛肉BB塊,好似怕會掂到放喺隔離既三文魚咁,所以縮埋一邊,D葱粒都好似唔覺意咁跌左落碟,賣相好搞笑, 牛肉燒到全熟差D燶~食落好有咬口,好有牛肉味~

總括黎講 : 適合既價做食到適合既作品~樂觀D諗會發現好多小驚喜!!

題外話/補充資料: 服務員好細心,知道我中意靜靜地坐埋一邊自閉,所以唔會成日走過黎執枱打擾~! 總之會喺適當的時候做適當的事~~正~!
2012-11-05