上次試完15週年嗰下午茶有少少失望見佢又出新menu 決定俾多次機會佢今次依個大街餐廳下午茶 份量終於正常返味道都比上次嗰個好食好多 水準翻晒嚟🌟鹹點 𝚂𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚢今次鹹點比較多 總共有7種底層係香炸蝦膠魷魚酥、香炸脆網南瓜春卷同芝士磨菇釀雞翼好長嗰條蝦膠魷魚酥味道冇得挑剔🦐唯一就係炸得唔夠乾爽😢有餡嘅部份都係油所以腍晒芝士磨菇釀雞翼嗰味道好似雞批🤣都幾特別第2層有牛小排配雞肉慕絲、鮑魚蘑菇撻、黑松露炒蛋蘆筍煙三文魚卷配粟米脆包同蒲燒鰻魚配蘑菇脆包牛小排油香味濃🥩配搭雞肉mousse同蕃茄感覺清新雖然2款脆包食唔出蘑菇同粟米味 但toppings搭救做到高級多士嘅感覺不過鮑魚蘑菇撻就麻麻地🙈蠔皇鮑魚蘑菇配落西式撻皮真係唔太夾-🌟甜點 𝙳𝚎𝚜𝚜𝚎𝚛𝚝第3,4層都係甜點分別有scone、馬卡龍、香橙泡芙、士多啤梨棉花糖夾心曲奇餅、榛子朱古力撻、紅桑子朱古力蛋糕同鮮果沙律今次嗰scone唔再係bite size👏🏻鬆軟度適中 個人係滿意嘅Macaron嗰花邊唔夠靚 但好彩口感都做到外脆內軟 餡亦夠濃味夾心餅牛油味香 但棉花糖夾心硬到似熊仔軟糖咁 口感麻麻其甜品味道唔錯 有返應有水準造型朱古
上次試完15週年嗰下午茶有少少失望
見佢又出新menu 決定俾多次機會佢
今次依個大街餐廳下午茶 份量終於正常返
味道都比上次嗰個好食好多 水準翻晒嚟

🌟鹹點 𝚂𝚊𝚟𝚘𝚞𝚛𝚢
今次鹹點比較多 總共有7種
底層係香炸蝦膠魷魚酥、香炸脆網南瓜春卷同芝士磨菇釀雞翼

芝士磨菇釀雞翼嗰味道好似雞批🤣都幾特別

牛小排油香味濃🥩配搭雞肉mousse同蕃茄感覺清新