2020-01-11 72 瀏覽
如果唔係狗狗🐶,我地一家四口都唔會咁山長水遠由沙田過將軍澳食飯。我地叫左牛肉麵、魯肉飯、燒肉拼盤、兩杯野飲,總共$572(連加一服務費)。首先,個牛肉麵我老公話湯底好淡,份量非常之少,麵條好普通,我都幾肯定我屋企自己煮嘅都好食過佢。個滷肉飯勉強可以接受,同樣地份量都係非常之少,而且食嘅時候只係微暖,講唔上熱辣辣。個燒肉拼盤我記得就$288但係你都唔好期望份量有幾多,你食緊嘅牛就好似出邊任食打邊爐嗰啲牛博切切攤左係度,你食完都唔知食咗啲乜嘢落肚,我哋仲要已經嗌多兩碗白飯,但係食完都係得六七成飽,真係越打越興。所以奉勸大家唔使山長水遠咁樣入去將軍澳食嘢,真係慳返啲錢好過。我出去食大排檔都冇咁嬲而,佢全部都係自助形式。老實講我哋有隻狗同埋有個小朋友,行嚟行去拎野其實真係好唔方便,乜都要自己拎實在太離譜仲要收服務費,餐具自己拎,所有嘢食都要出去自己拎,嘢飲都係自己拎,連我哋燒牛嗰個爐都係自己拎,你話佢哋憑咩收我哋+1服務費?

2020-01-11
15 分鐘 (堂食)