行開西營盤~緊係要發掘下呢頭有咩好野食~一開openrice搵見到阿元來了~聽就聽得多喇~既然係附近無理由唔去會一會佢既~6點幾唔算有好多人等緊位~係門口等緊果陣~見到前面的人~好努力咁睇緊食咩同點緊野食~細望一下~原來係因為有限時~要係30分鐘交檯~細細的店放左數張檯~係廚房果邊仲有好有台灣夜市感覺的燈牌~唔記得影點餐紙~叫飲品可以選擇甜度,要多冰定少冰~我叫左冬瓜茶~自從上次去完台灣之後就愛上左~選左少甜少冰~岩岩黎到飲果陣~味道岩岩好,但放左一陣~D冰開始溶就比較淡了~友人叫左珍珠奶荼~個人覺得係幾好飲~同一般飲開既~其實分別唔係太大~正常味道~珍珠都好彈~QQ的~魯肉飯~係我影像中台灣的魯肉飯~D魯肉應該係再細粒D~同好多汁~呢個飯完全打低左我一向的印象~每粒豬肉都有肥有瘦~唔會好"鞋" 同好乾~咬落去略嫌唔夠咸同唔夠香~西門町的比較好食~😂個炒菜就無咩特別~雞腿捲~個皮好脆好香~入面的肉都好滑~而且唔會好油~如果可以再juicy d 就更好喇~雞肉飯~雞絲有少少咸味~個飯整體其實係唔錯~但我因為本身唔係好鐘意雞絲~覺得好"鞋"所以我對呢個飯,就覺得一般般~整體而言~所有食物都
行開西營盤~緊係要發掘下呢頭有咩好野食~

細望一下~原來係因為有限時~要係30分鐘交檯~
細細的店放左數張檯~係廚房果邊仲有好有台灣夜市感覺的燈牌~
唔記得影點餐紙~

叫飲品可以選擇甜度,要多冰定少冰~
我叫左冬瓜茶~自從上次去完台灣之後就愛上左~

友人叫左珍珠奶荼~

珍珠都好彈~QQ的~

呢個飯完全打低左我一向的印象~

每粒豬肉都有肥有瘦~唔會好"鞋" 同好乾~

咬落去略嫌唔夠咸同唔夠香~

西門町的比較好食~😂
個炒菜就無咩特別~
雞腿捲~

個皮好脆好香~入面的肉都好滑~

而且唔會好油~如果可以再juicy d 就更好喇~
雞肉飯~

雞絲有少少咸味~個飯整體其實係唔錯~

但我因為本身唔係好鐘意雞絲~覺得好"鞋"

所以我對呢個飯,就覺得一般般~
整體而言~所有食物都係偏淡~(可能我平時食得太濃味) 所以我覺得好一般~

而我同友人都覺得~如果未試過的~可以黎試下~
但可能試左一次之後~就唔會再返黎食了~
2016-09-04
10 分鐘 (堂食)