2023-06-15 37 瀏覽
【高級抵食Omakase - 京都鐵板】見個個朋友👯‍♀️都飛晒去旅行,又日本又台灣!哼,我要食餐好少少,獎勵吓自己返工OT咁辛苦!餐廳原來分店內店外,咁食鐵板燒,就梗係揀望住個師傅🕺🏼啦!坐室內嘆冷氣💨望過menu,晚市大概600至1000元到,Omakase嚟講,性價比高💰。另外都有串燒壽司bar可以揀。梅$880🥢甘鯛立鱗燒🐟魚肉經特別處理,魚帶著鱗片,用熱油淋過再烤熟,為立鱗燒(日文 うろこ焼き)甘鯛脂肪多、肉質軟,魚鱗比較薄,受熱很容易張開,亦想好脆口。簡單調味已經好新鮮。🥢野生虎蝦🦐上枱有驚喜,好大隻同實淨。師傅三兩下手勢就拆咗肉,肉質好爽口彈牙🥢鵝肝配黑醋 是晚MVP,好重油脂感,入口即溶,好滿足。配上脆包,勁夾!🥢和牛薄燒油花靚!唔會太肥又無牛味,簡單用黑胡椒同鹽調味,另外再配上炸蒜同蔥!超正嘅配搭。🥢櫻花蝦炒飯食到飯已經開始飽,炒飯粒粒分明,加咗好多櫻花蝦,好香又好咬口🥢先付沙律🥗🥢茶碗蒸 加入咗香菇同埋高湯,火候好好,蛋好滑。🥢炒野菜🥢麵豉湯🥢沖繩海鹽雪糕食到最尾呢個甜品好清新,鹹鹹地嘅感覺可以解油膩。整體而言,餐廳喺K11後面,位置方便!價錢合理,亦都有好多選擇,見
【高級抵食Omakase - 京都鐵板】

梅$880

🥢甘鯛立鱗燒🐟

🥢野生虎蝦🦐

🥢鵝肝配黑醋
是晚MVP,好重油脂感,入口即溶,好滿足。配上脆包,勁夾!

🥢和牛薄燒

🥢櫻花蝦炒飯

🥢先付沙律🥗
🥢茶碗蒸
加入咗香菇同埋高湯,火候好好,蛋好滑。

🥢炒野菜🥢麵豉湯

🥢沖繩海鹽雪糕
食到最尾呢個甜品好清新,鹹鹹地嘅感覺可以解油膩。

整體而言,餐廳喺K11後面,位置方便!價錢合理,亦都有好多選擇,見到隔離有鮑魚同埋帶子望落新鮮,都算都幾抵食。